Thursday, September 12, 2024

Haftanın en önemli ABD ekonomi raporları takvimi olaylarla dolu olsa da, Bitcoin ve dijital varlıkları etkileyebilecek olanlar bunun büyük kısmını oluşturuyor

Bitcoin (BTC) dijital bir paradır ve internet üzerinde kişiler arası hızlı ve güvenilir işlem yapılmasını sağlar. Bu tepki, düşüş korkusunun aslında düşüşe yol açtığı bir döngü başlatabilir. Bitcoin, kripto borsası FTX'in çöküşünün dijital para birimlerine olan inancı ciddi şekilde zedelemesinin ve fiyatların düşmesine yol açmasının üzerinden iki yıldan az bir süre geçtikten sonra tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi BTC, varlığı Mart ortasından bu yana en düşük seviyesine gönderen düşüşünün ardından son 24 saat içinde yüzde 3,2 düşüşle işlem gördü. Santiment'e göre, bu kullanıcı grubu son altı haftadır sessizce Bitcoin ve Tether biriktiriyor. Santiment'in haftalık raporuna göre, Bitcoin'in balinaları,10 ila 10.000 BTC sahibi olan bireyler, şimdi 2023 yılında ellerinde tuttukları en yüksek miktara ulaştılar, şu anda 13,03 milyon BTC'ye ulaştılar. Eğer Bitcoin borsaları yüzde 50 seviyesinde kısmi rezerv ayırırlarsa, ellerinde bulundurdukları paraların miktarını ikiye katlamış olacaklardır. RSI 7G şu anda 69 seviyesinde ve Mart sonundaki 76 seviyesinden düşerek BTC'nin kısa vadede soğuyabileceğini gösteriyor. RSI 76'dan 69'a düştü. Aynı zamanda, RSI 76'dan 69'a düşerek kısa vadeli bir soğumaya işaret etti. Bitcoin (BTC) 7 günlük Göreceli Güç Endeksi (RSI) 69 seviyesinde, aşırı alım sınırında ancak aşırı satım bölgesinde değil. Piyasadaki kripto para trader'ları aşırı alım veya satım koşullarını belirlemek ve bir varlığı elde tutmaya veya satmaya karar vermek için RSI'ı kullanır. Kripto varlık yöneticisi BitBull Capital CEO'su Joe DiPasquale, mevcut duruma dair değerlendirmesinde, "FED, makroekonomik durum göz önüne alındığında, piyasaların beklediği gibi faiz oranlarını değiştirmedi. Yatırımcılar, ABD Menkul Kıymetler ve ABD Borsa Komisyonu'nun (SEC) kripto borsa devleri Binance ve Coinbase'e karşı açtığı davaların ilk etkisini, FED para politikası sinyallerini ve diğer makroekonomik belirsizlikleri tartarken, BTC son beş günün çoğunda büyük ölçüde 26 bin dolara yakın seyretti.

Ethereum Illustration. work email 👉shubhamdhage000@gmail.com Geçtiğimiz Eylül, Bitcoin'in son yedi yılda gördüğü en güçlü Eylül ayı oldu. 29 Eylül 2000. 13 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Bitcoin en son yarılanma öncesi yılın Eylül ayında tamamlandığında, yılın son çeyreğinde %70'lik bir yükseliş daha yaşadık; yani 2015'ti dedi. RSI, teknik analizde bir momentum göstergesi olarak işlev görür ve bir varlığın aşırı alım (70'in üzerinde) veya aşırı satım (30'un altında) olup olmadığını belirlemek için son fiyat dalgalanmalarını değerlendirir. Bitcoin balinalarının istikrarlı davranışları, duyarlılık ve momentum tarafından yönlendirilen bir piyasada çok önemli olan ilgilerinin azalıyor olabileceğini gösteriyor. Bu, 69'da Bitcoin'in aşırı alım olarak kabul edilmenin eşiğinde olduğu anlamına gelir, ancak bu nötr bölgedeki stabilizasyonu her iki durumda da momentum eksikliğine işaret eder. Bu durum, ne alım ne de satım güçlerinin hakim olduğu bir konsolidasyon aşamasına işaret ediyor. RSI'daki düşüş, fiyat istikrarıyla birleştiğinde, yatırımcılar arasında azalan ilginin veya toplu bir duraklamanın bir göstergesi olarak görülebilir ve yeni alım veya satım baskıları ortaya çıkmazsa potansiyel olarak piyasa dinamiklerinde bir değişime zemin hazırlayabilir. FED, bu duraklamanın muhtemelen uzun sürmeyeceğini belirttiği için ilk hareket aşağı yönlü oldu" ifadelerini kullandı. Böyle bir eğilim, kısa süre içinde BTC için aşağı yönlü bir görünüm anlamına gelebilir. Belli bir süredir piyasada beklenti yaratan Bitcoin ETF'lerinin, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından kısa süre içinde onaylanması bekleniyordu. Piyasa değeriyle en büyük altcoin olan Ethereum (ETH), FED'in bir yıldan uzun süredir devam eden faiz oranı artış serisini bitirmesinden üç saat sonra yüzde 3'ten fazla düşerek 1.645 dolara kadar geriledi. Bir süredir yeni launchpool duyurusu paylaşmayan Binance, bugün özelinde ise Toncoin'i (TON) launchpool'a eklediğini duyurdu. İlk günlerinde, Bitcoin nedir sorusu sadece teknik meraklılar ve kripto para tutkunları tarafından cevaplanabilirken, bugün daha geniş kitleler tarafından bilinmektedir. Trump ve Harris'in kripto stratejileri: Bizleri neler bekliyor?

Santiment, büyük BTC ve USDT cüzdanlarından gelen birikime bağlı olarak Bitcoin'deki yükselişin Ekim ayında da devam etmesini bekliyor. Bu canlanmayla birlikte analistleri ve yatırımcıları bir iyimserlik dalgası sardı ve birçoğu 2024'ün sonunda ve 2025'in başlarında güçlü bir boğa koşusu bekliyor. Bir önceki boğa da deri rüzgarı vardı. Bitcoin fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesini aşmasıyla birlikte piyasada yoğun bir şekilde satış işlemleri gerçekleşti. Bitcoin bugün 69 bin doları geçerek tüm zamanların en yüksek seviyesini aştı. Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saatte yüzde 3 artarak 2 trilyon 540 milyar doları aştı. 28 Şubat tarihinde ise Bitcoin 60 bin doları aştı. 20 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 13 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. BusinessKorea. 25 Ekim 2017. 19 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Hürriyet. 21 Temmuz 2022. 23 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 3 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. The World Factbook. 9 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. NTV. 2 Ekim 2022. 2 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Weiser, Benjamin; Goldstein, Matthew; Yaffe-Bellany, David (22 Aralık 2022). "Sam Bankman-Fried to Be Released on $250 Million Bond With Restrictive Terms". Bitcoin en son 2021 yılında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Bitcoin, birkaç hafta önce yeniden 50 bin dolar seviyesine yükseldi. Piyasa değeri bakımından 2. sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 6,6 değer kazanarak 3 bin 793 dolar seviyesine ulaştı. Son olarak MACD, trendi daha doğru bir şekilde tahmin etmek için Basit Hareketli Ortalama (SMA) ve Üssel Hareketli Ortalama (EMA) kullanır. Piyasanın yönünü doğru bir şekilde tahmin etmek için bazı göstergeler oldukça önemlidir. Diğer yatırımcılar balinaların ilgisini kaybettiğine ya da düşüş eğilimine girdiğine inanırsa, piyasanın düşmesinden korkarak satış yapmak için acele edebilirler. Dhingra, Solana'nın kurumsal yatırımcılar arasındaki cazibesinin kanıtı olarak Hamilton Lane'in özel kredi fonu ve VanEck'in bir Solana ETF'si başlatmak için başvuruda bulunması gibi örneklere işaret etti.

Ace Mt. Gox geri ödemelerini tamamlamaya devam ediyor, Bitcoin'in fiyatı üzerindeki etki yatırımcılar ve piyasa katılımcıları tarafından yakından izlenecek. Bitcoin'in fiyatı kripto para borsalarındaki arz ve talep doğrultusunda değişmektedir ve her borsada arz-talep farklılığı kaynaklı değişiklik görülmektedir. Kripto para borsası hangi türde insanlar veya ne tür hedefler için iyi olduğu. Lider kripto para birimi, 2013'ten bu yana Ekim ayını on kattan sekizinde kazanç elde ederek tamamladı ve bu da olumlu bir ay için beklentileri artırdı. Köprü saldırısının en iyi örneklerinden biri olan Nomad Bridge kripto ticareti saldırısında, bir bilgisayar korsanı platformun kullanıcıların farklı blok zincirleri arasında para taşımasına olanak tanıyan işlevselliğini istismar ettiğinde kullanıcılar 190 milyon dolar kaybetti. Bitcoin'in fiyatı, rekor seviyenin ardından yapılan kar satışlarının etkisiyle tekrar 68 bin dolar bandına geriledi. Bu göstergeler toplu olarak Bitcoin'in yakın geleceği için korumalı bir duruşa işaret ediyor. Sayısız söylentiye konu olsa da Bitcoin'in arkasındaki kişinin/kişilerin kim oldukları hâlâ bir sır. Haftanın en önemli ABD ekonomi raporları takvimi olaylarla dolu olsa da, Bitcoin ve dijital varlıkları etkileyebilecek olanlar bunun büyük kısmını oluşturuyor. Şu anda 100.000 ile 10 milyon USDT'ye sahip cüzdanlar toplamda 15,03 milyar tokena sahipler, bu da altı haftanın en yüksek seviyesi. Bitcoin (BTC) fiyat görünümü, 100 ila 1.000 BTC'ye sahip balinaların 25 Mart'tan bu yana varlıklarını stabilize etmesi ve birikimde bir duraklama olduğunu göstermesi nedeniyle temkinli. Bitcoin, 2016'dan bu yana ilk yeşil Eylül'ünü kaydetti. Elinde 100 ila 1.000 BTC tutan adreslerin 25 Mart'tan bu yana sabit kalması, Bitcoin Borsası bu balinaların daha fazla BTC biriktirmediğini gösteriyor. Bu istikrar, bu önemli sahiplerin şu anda daha fazla BTC biriktirmediğini göstermektedir BTC/USDT.

Bu makaleyi değerlendiyse ve ayrıca BTC USDT hakkında daha fazla bilgi verilecek isterseniz, web sayfamızı ziyaret edin.

No comments:

Post a Comment

Haftanın en önemli ABD ekonomi raporları takvimi olaylarla dolu olsa da, Bitcoin ve dijital varlıkları etkileyebilecek olanlar bunun büyük kısmını oluşturuyor

Bitcoin (BTC) dijital bir paradır ve internet üzerinde kişiler arası hızlı ve güvenilir işlem yapılmasını sağlar. Bu tepki, düşüş korkusunu...